medlemspresentasjon

Møt medlemmene i Moss fotoklubb!

Christina Aakervik


Christina Aakervik kom til verden i 1989. Født og oppvokst i Moss.

Min kjære morfar var en flittig fotograf og også medlem av Moss fotoklubb en gang i tiden. Han bar alltid på et kamera og viste meg alt mulig finurlig han kunne finne på i photoshop. I 2008 fikk han kreft diagnose og ble raskt dårlig, da han lå på lindrende enhet sine siste dager spurte jeg om ikke jeg kunne ta med kameraet hans ut en tur. Jeg fikk såklart lov til dette, og kom tilbake med bilder av fjør i busker og vann som sprutet på steinene. Han kviknet til når jeg kom tilbake, han var så stolt og fornøyd. Hver dag i en uke var jeg ute og tok bilder for så å komme tilbake på enheten han lå, og han fortalte og forklarte om alt mulig. Han var og er en stor inspirasjon for meg, og bare dager før han gikk bort spurte han om jeg ville ha alt fotoutstyret hans, og der startet lidenskapen for foto.

Det begynte med natur, så ble det mer mennesker etter hvert.

Jeg startet Enkelmannsforetak i 2015 og drev ved siden av 100% sykepleier. Startet AS i 2020 midt i koronaen, og sa opp jobben som sykepleier Januar 2023! Så nå har jeg eget fotostudio på glassverket og jobber 100% som fotograf. Jeg fotograferer mest nyfødt, barn og familie, men tar også på meg bryllup.

Du finner meg på Instagram under @fotograf.aakervik

Vidar Stenseth


Jeg er 1968-modell og oppvokst på Raufoss på Toten. Som ung drev en del med tegning, men etter som jeg ble eldre gikk fritiden med til fotball, musikk og friluftsliv. Jeg kjøpte mitt første speilrefleks i 1990, et Nikon F-801. Det ble en del film og lysbilder med det kameraet. Det digitale spranget tok jeg i 2001, fortsatt Nikon og etter hvert Sony. Fellesnevneren for bildene jeg tok, var at de ble tatt mest med Auto. I 1995 flyttet jeg til Moss og pendlet daglig til jobb i Oslo.

I forbindelse med at arbeidsgiver hadde en intern fotokonkurranse, fikk vi mulighet til å være med på et gratis nybegynnerkurs i fotografering med fotograf Olav Storm i 2014. Kurset ga mersmak og inspirasjon til å utforske kameraets muligheter. Det har blitt en del fotokurs gjennom årene etter dette. Med kursene fikk jeg øynene opp for bruk av kameraets kreative sone, ulike teknikker og prinsipper som gir mulighetene til å skape gode visuelle bilder. Siden det var en viss fotointeresse på jobben, var jeg med å starte KLP Fotoklubb i 2016. I 2020 ble jeg medlem av Moss Fotoklubb for å få nye impulser og bli kjent med andre fotografer i nærmiljøet. I voksen alder tror jeg at jeg har hatt god nytte av tegneferdigheter som ung med tanke på «å se motivene», tenke linjer og perspektiv. Jeg er åpen for alle temaer innen fotografi, men holder meg mest til landskap, makro og katter. Nysgjerrigheten om å lære og prøve noe nytt er alltid der.

Du finner meg på Instagram under @stenzett

Erik Normann Steen


Jeg meldte meg inn i Moss Fotoklubb høsten 2020 etter å ha erkjent at jeg trengte mer inspirasjon fra andre fotointeresserte for å få mer ut av hobbyfotograferingen. Jeg oppdaget raskt at jeg hadde mye å lære fra mange flinke fotografer i klubben og trives godt i den.

Jeg begynte for alvor å bli interessert i fotografi i 2006 da jeg kjøpte mitt første digitale speilrefleksamera. Interessen har gått litt opp og ned med årene men har holdt seg stabilt bra etter at jeg ble medlem av klubben. Jeg liker godt de månedlige konkurransene hvor man kan lære mye av hvordan ulike oppgaver har blitt løst. Det er først og fremst bilder av natur jeg bruker tid på, men jeg liker også andre typer motiver. I tillegg til å ta stillbilder bruker jeg en god del tid på å lage timelapse videoer. Bildene tar jeg alltid i råformat - først og fremst for å kunne få fram mer detaljer i partier med skygger og med høylys. Jeg er ellers generelt interessert i bildebehandling og holder på  med ultralydbilder i jobben min.

Lennart Pettersen


Jeg begynte med fotografering 1968, da med mitt første speilreflekskamera. Omtrent samtidig kjøpte jeg utstyr til mørkerom. Det ble en hel masse bilder uten mål og mening, men etterhvert ble det mye fokus på musikk og konserter. Senere dabbet interessen av, og utstyret lagt bort eller solgt.

I 2015 fikk jeg fatt i et digitalkamera, og var straks i gang igjen. Det ble da mye natur, og spesielt fra Vansjø, men også en masse bilder fra byen. Etterhvert ble det til at jeg gjorde en del fotografering for Moss kommune, blant annet dokumentering av oppussingen på Torderød gård samt en del andre oppdrag. Jeg jobbet også et par år som fotograf i Byavisa Moss. Der ble det mange varierende oppdrag, noe som var veldig gøy.

Jeg har farta en del rundt i Norge og tatt mye bilder fra kjente og ukjente steder. Det er også blitt en del solppgang/solnedgang-bilder, da jeg som pensjonist har tid til det jeg vil.

Fremdeles blir det mye musikk, konserter og kulturarrangementer. Jeg har også gjort en del studiobilder, da jeg har etablert et lite studio. Den siste tiden har det blitt mye portrett/modell-fotografering utendørs, noe som er veldig gøy og givende. Jeg er ikke noe begeistret for redigering av bilder - bare litt cropping og små justeringer. Derfor jobber jeg mest i jpg.

Foto er for meg en interesse som har kommet og godt flere ganger. Jeg kjøpte mitt første fotoapparat som 12-13-åring og konfirmasjonspengene gikk med til mitt første speilreflekskamera. Jeg har fortsatt liggende en gammel telelinse som ble brukt under fuglefotografering med film og grovkornet ISO på 80-tallet. Jeg var innom fotografering på slutten av 90-tallet, men da var det fortsatt filmruller som gjaldt og jeg har liggende utallige slides og papirbilder.

For noen år tilbake ble det veldig mye jobb og jeg fant ut at jeg måtte ha en hobby å kople av med ved siden av. Den digitale verden hadde innhentet fotoverden og mitt første digitale speilreflekskamera ble anskaffet. Jeg fant også frem til Moss Fotoklubb og et miljø hvor jeg kunne dele interessen, lære nye ting og ha det gøy i et godt miljø.

Jeg kan la meg utfordre av de fleste sjangere innenfor fotoverden og tenker at allsidighet er noe jeg drar nytte av uansett hva som befinner seg foran kamera. Naturfoto er likevel fortsatt min hjemmebane, gjerne kombinert med litt eksotiske reisemål. Om det er moskus på Dovre, bjørn/ulv i finske skoger, tiger i India eller ørkenlandskap i Namibia så har det alt en viktig fellesnevner; fullstendig avkopling fra hverdagen. Den sitrende spenningen kombinert med store naturopplevelser og utfordringen med å få til et bilde med «det lille ekstra» - det gir masse energi. Dessuten; det er alltid noe nytt å lære seg, noe å lese seg opp på og noe å teste ut – noe å bryte opp hverdagen med!

Walter N. Dragland


Jeg begynte å bli spesielt interessert i å ta bilder på slutten av åtti-tallet. Jeg bodde i Oslo og forsto at jeg trengte et fotomiljø hvor jeg kunne snakke med andre om bilder og lære mer. Det ble Oslo Kamera Klubb og der har jeg vært medlem i 27 år. For 10 år siden flytta jeg til Moss og har vært medlem av klubben (MFK) siden. Jeg har altså to fotoklubber og er Æresmedlem i OKK.


Jeg mener jeg som fotograf er allsidig mht motivene. Alt som har linjer og gjerne farger trigger meg. Jeg liker også svart hvitt, men med mine bilder avgjør jeg dette valget i etterbehandlingen. Jeg blir speiselt interessert i å ta bilder på nye steder. Jeg har etterhvert blitt mer opptatt av å ha mennesker med i bilder og tar gjerne en del portretter.


Konkurranser liker jeg godt. Jeg har deltatt i endel konurranser både i Norge og utland. Jeg har oppnådd antatte bilder i 50 forskjellige land. Min internasjonale tittel er AFIAP og i Norge har jeg fått heder for både administrativt og fotomessig innsats. Her til lands har jeg tittelen HonNSFF.


Etter mange år med fotgrafering er jeg fortsatt like motivert til å ta bilder og det er jeg glad for. Mitt beste bilde har jeg ennå ikke tatt, så jeg ser frem til mange nye muligheter.Hilde Hansen


På slutten av 60-tallet kjøpte jeg mitt første kamera; et Kodak Instamatic, som jeg hadde glede av i mange år.


På en lang tur i "the outback" av Australia i 1974 brukte jeg solbrillene som polariseringsfilter.   Det ble ikke bra.


Siden da er det blitt en del kameraer.  Nå trives jeg godt med mitt NIKON D-610.  Jeg fikk en bratt læringskurve med speilrefleks i 2013.  Heldigvis finnes det gode kurs.  Som pensjonist har jeg nå tid og mulighet til å dykke ned i denne hobbyen og trives med nye fotovenner i Moss Fotoklubb og de jeg har fått på kurs.  Deilig at det er så mye å lære!  Tidligere bilder behandlet jeg på enkelt vis i et av programmene til Microsoft.  Nå lærer jeg meg bildebehandling i Lightroom på egenhånd via Youtube, kurs og bøker.  Synes nok det er mye artigere å være ute og knipse enn å sitte ved maskinen og etterbehandle, men ser at det kan bli fint.


Abstrakte motiver har jeg alltid likt og gamle, falleferdige hus er favoritter.  Gatefoto er også artig.  Makrobilder kan være kule, så nå er det der jeg skal prøve meg med nytt objektiv.

Stine Marie Barsjø


Jeg meldte meg inn i Moss fotoklubb i 2008, og trives veldig godt i klubben. Fotointeressen har jeg alltid hatt, men jakten på det uventede, det rette øyeblikket, fotomotivet med stor F, begynte for 10-15 år siden.


Jeg liker også å iscenesette og arrangere bilder, og gjerne litt manipulering i Photoshop. Reiselyst og fotografering er forøvrig en god kombinasjon. Ellers liker jeg å delta i fotokonkurranser, selv om de store plasseringene fortsatt lar vente på seg :-)

Terje de Flon


Jeg meldte meg inn i Moss Fotoklubb i 2015, og anser meg som en nybegynner når det gjelder fotografering & bildebehandling. Jeg ble tatt veldig bra i mot på min første klubbkveld i MFK. Trivelig å delta på medlemskvelder, inspirerende å se bilder, få egne bilder vurdert, selv være med på å vurdere bilder, innslag med forskjellige gjestefotografer som viser bilder og kåserer / kurser. Jeg synes også det er hyggelig & lærerikt å være ute og fotografere sammen med medlemmer i MFK. De har velvillig delt av sin fotokunnskap.

 

Jeg fotografer hovedsaklig natur, men minnekortet fylles også opp med andre motiv. Jeg tror det finnes interessante motiver overalt, det er bare ikke så lett få øye på de. Virkeligheten kan av og til framstå ganske annerledes etter å ha passert hodet mitt, kamera og PC. Min interesse for foto har nok ligget latent lenge. Etterhvert som jeg har blitt stadig mer voksen hva alder angår, frigjøres det også mer tid til diverse hobbyer.Tove Bråten


Hobbyfotograf som jeg er begynte fotograferingen i det små, da jeg også var relativt ung.  Mamma sitt "kasse-kamera" var ærefult å få låne.  Fikk etter hvert mitt eget kamera i 12 års alderen.  Husker hvor nøye jeg vurderte om jeg hadde råd til å bruke blits. Var jo bare 4 flash på en x-kube og de var dyre.  De første årene var det mest familie, venner og feriebilder som ble tatt.  I ungdomsårene var det festbilder. Sikkert ikke bare til glede for de som var tilstede. Hadde foto/skoleavis som valgfag på ungdomsskolen og forsøkte å komme inn på fotolinja på videregående.


Først i voksen alder ble foto noe jeg dyrket som en hobby sammen med likesinnede.  Meldte meg inn i Moss Fotoklubb i 2002. Det åpnet en ny horisont.  Å se andres bilder, få synspunkter på mine bilder, det utvikler og inspirerer.  Begynte med enkel optikk, men de fleste som har tatt bilder en stund har nok følt litt på utstyrjaget.  Man ser hva andre har, får prøve ulike systemer og lar seg så klart friste. Så det ble oppgradering fra pocketkamera til speilrefleks.  Både Macro, tele og vidvinkel måtte man jo ha ....   Det rare er at jeg ønsket meg Macro objektiv i mange år før jeg kjøpte et, og når jeg endelig hadde et så mistet jeg interessen for å ta Macro bilder ...


Jeg har lært enormt mye gjennom klubbens medlemmer oppigjennom årene.  Turer i «marka» med likesinnede gir en enorm vitamininnsprøytning.  Både da ungene var små og nå i en hektisk hverdag er det mulig å finne litt tid.  Selv om det fortsatt kan være i naturen jeg finner motiver, så er det ikke typiske naturbilder som interesserer meg.  Jakter hele tiden på noe «annerledes», hvor annerledes det er i andres øyne vet jeg nå ikke. Med en innstilling om at det finnes motiver over alt så finner jeg glede i å fotografere over alt. 


(7. august 2016)

Nina Jonsson


Fotografering av planter og dyr, hver for seg eller i sine naturlige omgivelser, er min store hobby. Jeg er naturviter med fisk som spesialfelt, men fotograferer like gjerne planter, insekter, krypdyr, fugler og pattedyr. Jeg er fascinert av variasjonene som avdekkes gjennom makrofotografering. Ved å forstørre bildene oppdager jeg ofte karaktertrekk ved plantene og dyrene som ikke kan sees med det blotte øye.  Jeg deler mange av bildene med andre på nett, i bøker og blader, og på den måten formidler jeg naturens mangfold videre til andre.


Jeg interesserte meg for fotografi allerede som barn, og som elev på videregående skole, kjøpte jeg mitt første speilreflekskamera. I mange år fulgte ‘Pentax’en’ meg trofast på turer i skog og fjell, og bildearkivet vokste. Men virkelig fart på fotograferingen ble det da jeg gikk over til digitalt kamera. Det var da jeg fant veien til Moss fotoklubb, der jeg har fått mange venner som deler interessen for fotografering.


Fotograferingen har også brakt meg på mange turer i inn- og utland. Jeg har besøkt fuglefjell, savanner og regnskoger. Overalt er det herlige motiver å avbilde. For meg har dette vært lærerikt og ikke minst gitt mange spennende opplevelser. Jeg vil anbefale Moss fotoklubb til andre med lignede interesser. Takket være vennskap jeg har knyttet der, har jeg fått fotoopplevelser jeg vanskelig hadde fått ellers.


(5. juni 2016)

Chanokamol Potisri Hjorth


Jeg heter Chanokamol Potisri Hjorth, og er fra Thailand. Jeg liker å reise, men jeg husker ikke så mye av det jeg har sett, derfor begynte jeg å ta bilder for å kunne huske. Jeg begynte å ta bilder for 4 år siden, og meldte meg inn i Moss fotoklubb for å lære hvordan man skal ta pene bilder. Liker å ta bilder av natur, dyr, fugler, landskap eller ting som jeg har opplevd.

Det viktigste for meg med å fotografere er at jeg slapper helt av mens jeg fotograferer, og har full konsentrasjon med det jeg holder på med. Jeg har lagt merke til at jeg husker ting bedre og har større oppmerksomhet om miljøet/ omgivelse rundt meg. 


Jeg trives godt i Moss fotoklubb, og sett stor pris på kommentarer og vurderinger av bildene som medlemmene kommer med, slik at man har mulighet til å korrigere og rette opp sine feil og mangler. 


(2. mai 2016)